Total Pageviews

Tuesday, May 24, 2011

PETANDA JODOHDua insan yang merasakan ada jodoh antara mereka pasti memiliki ikatan emosional, spriritual dan fizikal. Hanya dengan menatap mata atau suara, mereka akan merasakan getaran dan seolah ingin bersamanya. Antara petanda lain:

Petanda 1

Kamu dan dia selalu saling membantu dalam urusan remeh atau besar semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa melibatkan orang lain.

Petanda 2

Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja didepan kamu. Samada percakapan atau perbuatan secara sepontan atau pun tidak.

Petanda 3

Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lain pada situasi tertentu.

Petanda 4

Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan.

Petanda 5

Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka.

Petanda 6

Dia tak peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia tidak malu-malu menceritakan masa lalunya. Ini bererti dia sudah bersedia menerima kamu seadanya.

Petanda 7

Menerima kekurangan dan kelemahan pasangan

Petanda 8

Bila merasa rahsia kamu lebih selamat ditangannya daripada ditangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Ataupun tidak dapat merahsiakan apa-apa perkara daripada si dia. Bererti pasangan sejati telah kamu temui.


Artikal ini dipetik dari Majalan Perempuan Jun 2010

3 comments:

 1. tak jumpe lagi yg cmtu la k.sue...
  cmne nih..uhukss!!!

  ReplyDelete
 2. belum..jumpa..tapi bila dah jumpa..teru dapat kad hehehe

  ReplyDelete
 3. Kak su ..ina dah jumpe..heheheh

  ReplyDelete